Kostky s mascarpone

  • Příprava
    8 min.
  • Vaření
    28 min.
  • Porcí
    3
  • Zhlédnutí
    2 086




Připravte si s námi luxusní dezert plný fantastické chuti mascarpone a čokolády. V následujících řádcích si představíme úžasný dezert.

Je velmi lahodný a jistě se vyšplhá na žebříčku oblíbenosti Vašich chuťových buněk velmi vysoko.

Tento dezert se hodí pro každou příležitost.

Pokud máte v plánu vyrazit dech své rodině, přátelům a blízkým, nemůžete s touto volbou šlápnout vedle.

Minimum těsta, maximum lehkého krému.

Připravte si jej ještě dnes a nebudete určitě litovat.

Budeme potřebovat následující ingredience:

TĚSTO

  • 4 vejce
  • 200 g kr. cukru
  • 100 ml oleje
  • 300 g hl. mouky
  • 100 g nahrubo nastrouhaných ořechů
  • 50 g kakaového prášku
  • špetka soli
  • 150 ml mléka
  • 1 bal. prášku do pečiva

NA KAKAOVÝ KRÉM

  • 300 g hořké čokolády
  • 300 ml smetany ke šlehání

NA SVĚTLÝ KRÉM

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 g bílé čokolády
  • 200 g mascarpone

POLEVA

  • 100 g mléčné čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Vyšleháme vajíčka s cukrem, přidáme mléko a olej, dobře promícháme. Přidáme mouku, kakao, ořechy, prášek do pečiva a sůl. Těsto dobře utřeme a navrstvíme na plech 20x25cm vystlaný pečícím papírem.
  2. Pečeme při 180 stupních asi 30 minut. Po upečení necháme těsto úplně vychladnout.
  3. Připravíme si čokoládový krém: na plameni zahřejeme smetanu a poté do ní nalámeme čokoládu. Když se rozpustí, odstavíme z plamene, necháme úplně vychladnout a dáme na 2 hodiny do chladničky. Následně ušleháme jako klasickou šlehačku.
  4. Bílý krém: uděláme totéž jako s tmavým krémem, bílou čokoládu rozpustit ve smetaně a nechat v chladničce vychladnout. Vyšleháme a smícháme s mascarpone.
  5. Na studené těsto navrstvíme tmavý krém, bílý krém a nakonec polevu z rozpuštěné čokolády a smetany.

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: bidista.com



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.